Обзор

Rate this item
(1 Vote)

obzorОбзор спада към така наречените курортни градчета. Селището има зад гърба си 3 000 години история. Разположено е между Бургас и Варна на главен път Е-87 и на почти еднакво разстояние между двата града. Курортната дейност тук започва през 1925 г., когато са построени първите почивни станции и летни вили.

Най-подходящото определение за Обзор е: зеленина, уют и спокойствие. Плажната ивица е с дължина от близо 7 км., което я прави една от най-дългите по българското Черноморие.Плажът е добре подържан, а морската вода чиста и свежа. Плажът е изключително подходящ за слънчеви бани. Своето място в Обзор ще намерят и любителите на плувните спортове, гмуркането, риболова. Туристите, които идват в Обзор са предимно тези, които търсят романтика и спокойствие сред красивата природа, далеч от шума на големите български курорти.

В южна посока, на близо 14 км. от Обзор, сред лозови масиви и гористи хълмове се намира нос Емине, от който се разкрива прекрасна панорама към Несебърския залив. Посетителите ще могат да разгледат и фар, останки от древна крепост и манастир.

Достъпът до Обзор е изключително удобен, тъй като селището се намира на самия главен път между Варна и Бургас. Летовниците могат да избират между построени в близките години семейни хотели и множество частни квартири. Има и сравнително много барове, заведения за хранене, както и ресторанти с романтична обстановка.

хотели Обзор

back to top